Aarhus1900inlinere

Vi er en rulleskøjte klub hvor alle er velkommen, store som små, hvis du har lyst til at prøve kræfter med sporten så tjek vores trænings tider.

KOM OG VÆR MED

På denne side kan du læse om de træningstilbud der udbydes i Aarhus 1900 Inlinere og finde træningstidspunkter og -steder. Så har du lyst til at stå på rulleskøjter, så læs mere herunder.

Rulleskøjte træning i aarhus

Træning og sport i Aarhus med Aarhus rulleskøjte klub (Aarhus 1900 Inlinere)

Hvis du gerne vil være med, kan du gå ind på vores facebookside (link her: Århus 1900 Rulleskøjter). Her kan tilmelde dig til siden og derefter se opslag om bl.a. træning, fede arrangementer og meget mere. Du er også velkommen til at kontakt klubben på facebook eller tlf. 21 96 21 45 hvis du vil høre mere, være med til prøvetræning eller meldes ind i klubben.

Vi har rullekøjte træning for både voksne og børn – og for nybegyndere såvel som de trænede. Vi har lige nu følgende hold, hvor man kan deltage: Børnehold, Juniorhold, Voksenhold samt et Konkurrencehold. Du kan læse mere om de forskellige hold og træning på holdene herunder. Du kan også tage fat på klubben, hvis du er i tvivl om, hvilket hold du skal køre på!

Vigtigst af alt: Der er plads til alle uanset niveau og alder.

 

 

 

 

 

 

 

 

TRÆNINGSTIDER (Sommer 2024-2025 – april til oktober)

Indendørs sæsonen nærmer sig sin afslutning og vejret, foråret og vores udendørs bane kalder på ny!

Vi starter udendørssæsonen i april. I kan følge træningstiderne på vores facebook lige her – (link) træningstider.

Det er som udgangspunkt nedenstående tider vi træner på. Hold øje med facebook-siden for mere info eller kontakt bestyrelsen. Hvis træning er aflyst eller flyttet, vil det blive annonceret på facebook.

Tilmelding til junior træning foregår gennem facebook-gruppen, der kan tilgås på klubbens facebookside, hvor kommunikation omkring træning også foregår!

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag / Lørdag Søndag
KL. 16.30 – 17.30: Børnetræning KL. 17.30 – 19.30: Konkurrence KL. 18.00 – 20.00: Konkurrence   KL. ca. 9 – 11 (varierer) kørsel på sti (flere niveauer)
KL. 17.30 – 18.30: Juniortræning          
KL. 18.00 – 20.00: Åben træning          

Træning foregår på den udendørs rulleskøjtebane med adresse: Halmstadsgade. Parkér ved Aarhus Skøjtehal (Gøteborg Allé 9, 8200 Aarhus N) eller se nederst på siden for kortvisning.

 

TRÆNINGSTIDER (Vinter 2024-2025 – oktober til april)

Indendørs sæsonen 2023/24 er slut for i år, og udendørssæsonen er begyndt! Du kan finde sted og tidspunkt for udendørs træning herover.

Indendørs træning starter igen til efteråret (oktober afhængig af vejr), og der vil blive offentliggjort træningssted og -tidspunkt når udendørssæsonen går på hæld i slutningen af efteråret.

Nye træningstider for indendørssæsonen 2024-2025 vil blive offentliggjort i løbet af sommeren, når haller og tidspunkter er endeligt på plads. Vi har tidligere gjort brug af Tilst-hallen til åben træningen om fredagen. Hallen blev renoveret i forbindelse med vandskade i efteråret 2023, og det nye gulv i hallen er desværre med en gummibelægning, som gør det svært at rulle på. Klubben er derfor i dialog omkring mulighed for en ny hal til åben træning. 

Hold øje med hjemmesiden eller facebook-siden for mere info eller kontakt bestyrelsen, hvis det giver anledning til spørgsmål. 

 

 

TRÆNINGSTILBUD

Alle er velkomne i klubben uanset niveau, alder og rulleskøjte. Vi har plads til Inlinere og Side by Side, gamle og unge, nybegyndere og de øvede. Vores træning er delt op i børnerul, juniorrul, fitness-træning og speed-træning.

Børne- og juniortræning

Børnerul er målrettet til børn, der gerne vil lære at stå på rulleskøjter – eller træne og blive bedre, for de børn der allerede kan rulle lidt. Træningen består primært af forskellige lege og øvelser, hvor fokus er at have det sjovt mens de bliver bedre og mere sikre på skøjterne. For børn, der ikke kan stå og køre selv, anbefales det at forældre går med rundt på banen og holder børnene i hånden, indtil de er tilstrækkelig stabile og kan køre uden støtte.

Juniorrul er rul for børn og juniorer som er øvede. Træning til junior-rullerne består også forskellige lege og sjove øvelser, men her introduceres også tekniske øvelser både med og uden skøjter. Niveauet i junior-gruppen er lidt højere end børnegruppen, men rummer både let øvede og mere øvede, og træningen er tilpasset niveau, så alle får en chance for at blive bedre – uanset om målet er at blive hurtig og køre speed (konkurrence), fitness træning eller bare for sjov. Der bliver i løbet af både inden- og udendørs sæsonen afholdt forskellige arrangementer og konkurrencer rundt om i landet, og junior-rullerne får her chancen for at prøve kræfter med konkurrencekørsel, hvis de har lyst.

Åben træning

Fitness-træning er åben træning for alle aldre og niveauer. Ønsker børn at deltage i fitness træning, skal de selv kunne følge med i træningen eller have en forældre på skøjter, der kan assistere. Træningen består typisk af opvarmning, forskellige tekniske og sjove øvelser, der bl.a. træner balance og evner på skøjter, og som giver rullerne en chance for at få pulsen op. Træningen tilpasses niveau, så hurtigere kørere kan få lov at træne sammen mens nybegyndere får lettere øvelser og intro til rulleskøjteløb.

Konkurrence (speed)-træning er målrettet de trænede og øvede rulleskøjteløbere. Her er det en forudsætning, at man kan følge med og deltage i de tekniske øvelser samt den distance og fart, som træningen afvikles under. Træningen er et tilbud til de medlemmer, der gerne vil køre konkurrence, lang-distance (marathon) og øve og træne fart. Man er velkommen til at tage kontakt og forhøre sig om niveau og mulighed for at være med. Går det for stærkt, kan man træne med på fitness-holdet og få øvelser man kan træne, så man på sigt kan køre speed.

 

Det praktiske

Træningerne er for nye og eksisterende medlemmer af klubben. Træningerne følger ovenstående tidspunkter, og skulle træning være aflyst eller flyttet, annonceres det på via klubbens facebook-grupper. Hvis der er spørgsmål så kontakt formand Nicolai Simmons.

Trænere

  • Voksen træner (Voksenhold) – Thomas Grunnet
  • Voksen træner (Konkurrence) – Sascha Rydén
  • Børne- og juniortræner – Jens Højberg 

TRÆNIGNSSTEDER

Aarhus Rulleskøjtebane

Adresse: Halmstadsgade
Parkering: Parkér ved Aarhus Skøjtehal, Gøteborg Allé 9, 8200 Aarhus N

 

Brabrandstien

Parkering/mødested: (medmindre andet aftales/fremgår af Facebook) Bremsagervej, Åbyhøj

 

Alternativt træningssted (ingen fast dag): Egå Engsø